on taas tullut jonkin verran villalangasta kudottua. yhdet töppöset tein ja toisia aloin kutomaan, niin tuli taas astmaoireita. hengitystiet ihan tukossa, vaikken edes tupakkia enää polta. niin, perjantaina tulee kuukausi täyteen ilman tupakkaa. no anyway, olen ottanut aina tarvittaessa (aika harvoin) avaavaa lääkettä, mutta se ei ole oikein koskaan auttanut. en ainakaan koskaan ole huomannut mitään havaittavaa vaikutusta. lääkäri on varmaan alunperinkin määrännyt liian alhaisen annostuksen, mutta enempääkään en kehtaa ottaa kuin on määrätty. mynthonia on pitänyt koko ajan imeskellä, että henki kulkee edes hieman, eikä yskittäis.

kävin tänään varaamassa ajan lääkäriin keskustellakseni tuosta astmalääkkeestä ja sen annostuksesta. sitten tajusin sellaisen seikan, että jos meinaan jatkaa villalangoilla kutomista jatkossakin, minun täytyy suojautua siltä villapölyltä. pyysin miestä tuomaan jonkunlaisen hengityssuojan kaupasta ja sehän toi. noita samoja tarvitaan joka tapauksessa raksalla jossain vaiheessa, niin sehän mielellään lähti hakemaan. sitä paitsi se osti samalla reissulla itselleen pistosahan. tai luuli ostavansa itselleen. kysyin, että saisinko minäkin sitä joskus lainata, jos opettelen tekemään niitä puukäsitöitä, joista olen aina haaveillut. lupasi se lainata, sanoi että kun varovainen olen :o)

päivä on muuten mennyt ihan kivasti. kävin kaverilla kylässä ja rupateltiin monta tuntia. oli oikein mukavaa. lähdin hakemaan poitsua ja ukkoa ja kotimatkalla käytiin raksalla. sähkömiehet olivat paljon saaneet aikaan. lamppujen paikkoihin olen tyytyväinen. pistorasioiden ja valokatkaisimien paikkoja myös katseltiin.

tultiin kotiin ja aloin laittaa ruokaa. kuumaa kanakeittoa teki mieli. ajattelin, että se voisi auttaa karheaan kurkkuuni. flunssakin taitaa iskea päälle. pistin pannulle taas sitä samaa currytahnaa, jota kokeilin tässä yks päivä. se oli tosi hyvää, mutta laitoin sitä viimeks liian vähän, kun ei tullut tarpeeks mausteista. nyt laitoin oikein reilusti. kanasuikaleet tahnan sekaan. tölkki kookosmaitoa, toinen tölkki vettä. ja viimeks ostin kaupasta jotain tom kha-keittoainesta. pistin puoli pussillista sitä joukkoon, sekä jotain nauhamakaroonia. hetken annoin kiehua ja sit parsakaalia ja maissia. vielä kiehui jonkin aikaa ja ruoka oli aika äkkiä valmis.

olihan siinä mausteita tällä kertaa! :oD mies söi lautasensa tyhjäksi, mutta minä en ihan kaikkea halunnut syödä. poika vain maistoi omaa annostaan, mutta onneksi oli sitten jotain hätäravintoa kaapissa, ettei tyhjin vatsoin tarvinnut pöydästä nousta. että sellaista. mä epäilen, että vika oli siinä tom kha-keittoaineksessa. koska aiemmin se currytahna oli hyvää. nyt en maistanut sitä ollenkaan, vaikka laitoin enemmän kuin viimeksi. vahvemmat maut jättivät sen varjoonsa. no, eipähän tarvi tuota ruokaa tehdä toiste. muutan sitä hieman ens kerralla. jätän sen tom khan kokonaan pois.

jahas, nyt on kello jo sen verran, että saunaan tässä on mentävä. palataan :o)