miehellä on tänään synttärit. pientä siivoilua ja leivontaa luvassa. hyvää ruokaa. ihan perinteistä lihakastiketta ja perunoita.

toissa päivänä tein kyllä hyvää ruokaa. ostin kaupasta, pakastealtaasta lankkuperunoita ja lihahyllyltä porsaan sisäfilettä. sisäfileen leikkasin parin sentin paksuisiksi pihveiksi, jotka sitten nuijin hieman mureammaksi. pintaan hankasin rouhittua mustapippuria ja ruususuolaa. jätin pihvit maustumaan ja otin käsittelyyni lankkuperunat. laitoin tyhjään kulhoon ruokaöljyä, ruususuolaa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, perunamaustetta, rosmariinia ja ripauksen timjamia. sekoitin mausteöljyn ja laitoin lankkuperunat kulhoon. pyörittelin niitä siellä niin pitkään, että mausteöljyä oli kaikkialla perunoissa ja nostin ne sitten uunipellille ja pistin uuniin. sit aloin paistaa niitä pihvejä. lopuksi tein kurkkumajoneesia. eli amerikan kurkkusalaattia ja perusmajoneesia sekaisin. tuli yhtä hyvää kuin hesessä. ja hesen kurkkumajoneesi on mun suosikki. olipa ihana huomata, että nyt osaan sitä itsekin tehdä. lisäksi tarjosin ketsuppia. pihveistä tuli vähän kuivia. laitoin kai suolan liian aikaisin. ensi kerralla kokeilen laittaa suolan pihviin vasta juuri ennen paistamista. mun suosikki oli ne rosmariini-lankkuperunat ja se kurkkumajoneesi. aivan mahtavaa! pitää tehdä toistekin :o)

palmikoita olen opetellut kutomaan. yllättävän helppoa. turhaan vetkuttelin niiden opettelua. melkein 15 senttiä olen kutonut tunikan takakappaletta. tulee kaunis.

nyt täytyy mennä jatkaan synttärivalmisteluja. annoin miehelle jo puolilta öin viime yönä hänen korttinsa. se on hauska. siinä lukee, että:

"SYNTYMÄPÄIVÄT OVAT HYVÄKSI.

TILASTOT OSOITTAVAT, ETTÄ NE JOILLA ON NIITÄ ENITEN, ELÄVÄT PISIMPÄÄN."